Faq

faq1

Дали вие управуваате со средства?

Swissquote Обезбедува извршување само онлајн сервис. Ние не нудиме услуга управување со сметка.

Дали Swissquote ООД има ревизија?

Да, Swissquote Audit-Services ревизорски услуги на КПМГ, светски лидер во ревизорски, даночни и советодавни услуги, за вршење на ревизии во текот на годината.

Дали Swissquote ООД е регулирана?

Да, ние сме регулирани и надгледувани од страна на финансиски надзорен орган (FCA). 

Кои се работни време на Swissquote ООД /часа?

Недела 23:00 часот (22:00 Велика Британија време) до петок 23:00 часот (22:00 Велика Британија време). 

Дали може моја сметка да се деноминирани во друга валута од Американските долари?

Да, можете да изберете да имате сметка деноминирани во долари, евра или фунти. 

Дали Swissquote прифати пренос на средствата од трети страни?

Не Swissquote прифаќа само трансфер на средства од сметките кои го носат истото име како на клиентот.

Колку време е потребно за да се префрлат средствата во мојата сметка?

Swissquote справува со сите трансакции на истиот ден кога тие се добиени, сепак, трансакцијата зависи  и од времето на обработка од страна на депозитарните банки. 

Дали Swissquote плаќа камата на салдото на мојот профил?

Не, вашиот профил заработува интерес. Тоа е трговската сметка, а не банкарска сметка.

Дали треба да ви наплатим такси или комисии Кога отворам сметка со Swissquote?

Не, Swissquote сите сметки се без трошоци или провизија. Никакви трошоци немате да наплатите. 

Дали е можно да отвори повеќе од една сметка?

Да. Можете да отворите неколку под сметки во рамките на вашата главна сметка. Да се отвори под сметка, едноставно печати и да го пополни Под Барање сметка формуларот и испратете ја на нас преку факс или е-маил.
Можно е да имате под сметка деноминирани во друга валута.

Може ли да пренасочување на средства од мојата трговската сметка на трговската сметка на друг клиент?

Не, тоа е забрането да се трансфериират  средства помеѓу сметки различни клиенти и трети страни.

Јас немам пасош – може ли да се отвори сметка со друг документ?

Да, кој било службен документ за идентификација со слика и потпис е прифатливо.

Зошто треба да ви обезбедувам копија заверена на нотар од мојот пасош?

Ова е постапката на контрола се бара од страна закони против перењето пари на FCA за да се обезбеди правила, човек кој сака да отвори сметка е навистина е тој или таа која тврди дека е.

Дали Swissquote на онлајн апликација достапен во различни јазици?

Во моментов онлајн апликација е достапна на англиски, француски, германски, италијански и шпански, а наскоро ќе бидат достапни во Португалцки, Чешки и Македонски.

Како да отворите сметка?

Следете едноставни чекори за да отворите сметка користење на нашата онлајн апликација за Македонија од вебсајтот на Арена Свисс Скопје, www.fxarena.ch.

Дали Swissquote нуди превртување Rollover слободни сметки?

Да. Меѓутоа, тезата сметки се следат за негативни Rollover позиција за да се не злоупотребаат. Било која сметка која поставува само негативни Rollover позиции оваа функциаа ќе биде прекината.
Забелешка: Префлање
Rollover слободени сметки не постојат за TRY препораки.

Која е максималната сума која може да се тргува онлајн?

Не постои максимален износ што може да се тргува на интернет, сепак постои максималниот број на Lots, многу e можно да се тргува на интернет на стриминг цени. Можно е да тргуваат големи количини, но ќе треба да се побара понуда и во зависност од условите на пазарот, на ширењето Spread се зголеми. Клиенти затоа може да тргува поголеми количини по телефон. 

Како да се пресмета добивка и загуба?

Следете го овој линк за кратко објаснување за тоа како билансот на успех се пресметува.
Зошто не е можно да се тргува или да ги измени наредби на викенд?
Нашите Справување соба е затворена за време на викендот
a и Forex  пристап затоа e блокиран.

Што значи тргување со политика "без одржување маргина?

Нашата, без одржување маргина политика Средства на нашите клиенти можат да одат под условите на маргина во текот на неделата, Swissquote не прави  затворање на нивните позиции.
Во текот на неделата вашите позиции можат да се променат без да Swissquote преземи мерки. Ние бараме  од вас да ги почитувате барањата на маргина секоја вечер помеѓу 22:30-23:00 часот (21:30-22:00 Велика Британија време).
Ова без одржување маргина политика значи и дека ние во врска со маргина нема да ви направиме тлефонски повици и ние нема Автоматски да ги затвориме вашите позиции, иако одите под условите маргина на вашите позиции.
Меѓутоа, ако се пријде на ниво каде што губење на Вашите отворени позиции Пристапи состојбата на Вашата сметка, ќе биде запрен Stop-OUT и вашите позиции ќе бидат затворени.
Stop-OUT ќе се изврши кога има само околу 20% од потребната маргина капитал на сметката.
Ние веруваме дека нашите
без одржување маргина политика дава поголема флексибилност на клиентите, како што може да одлучи за себе кога сакаат позиција да бидат затворени. Ве молиме да бидете свесни иако „политиката без одржување маргина„ е како да имаат тенденција да се работи, ние го задржиме правото да се затвори позициите во секое време кога капитал во вашиот профил,e под 100% маржа услов.

Која е максималната Spread кога ќе се зголеми волатилитет во испарливи пазари?

Невозможно е да се даде фиксен максимум како што целосно зависи од пазарот. Spredаs се повисоки oбично на важни вести најавите или во испарливи пазари, нашите Спредови се најниски спредови во просек од само 1.5 пипс што значи ниту 2 Спреад није ширењето.

Дали имате загарантирана исполнувања?

Сите нарачки се извршуваат на бараната цена во нормални услови на пазарот. Во ситуации на пазарот празнини не е возможно да се покрие позиции со нашите ликвидноста на услуги, вашиот запре наредби "може да биде исполнета со различна цена од првично бараните. 

Како ќе се справи со вашата жалба?

Ние ќе:

     Рекорд детали на вашата жалба во нашиот систем на жалби на снимањето.
     Темелно истражи релевантни прашања и независно користење на сите достапни информации за нас
     Поправи евентуално на било кои грешка што сме го направиле , и
     Да знаете за исходот

Swissquote Ltd ќе ги разгледа жалбите добиени од Подобни да тужителот, се:

     Приватно лице
     А бизнис со група годишен обрт од £ 1 милион или помалку
     Добротворната организација со годишен приход од £ 1 милион или помалку, или
     Старателот на доверба со нето вредноста на средствата на £ 1 милион или помалку

     и
     Тужителот  бил или е наш клиент
     Во согласност со произлегува од прашања релевантни за да се биде или да се биле клиент

     или
     Жалбата произлегува од дејствијата или пропуштањата за да дејствува каде што согласност е (или беше) на потенцијалните купувачи на Swissquote ООД.

Дали Swissquote овозможува scalping?

Ние го правиме и им овозможуваме на секој тргување стратегија, вклучувајќи scalping.

Кога е жалба Затворено?


Ние ги разгледаме жалбата како затворени, Кога Или:

     Жалбата е одбиена и да биле информирани за своите права на пристап до ФОС, или
     Жалбата е прифатена и ќе го призна своето прифаќање на било надомест на штета или помошни акција

Колку брзо ќе се занимаваме со вашата жалба?

Ние секогаш ќе се обиде да ги решат поплаките што е можно побрзо и да shoulderstand да добие првичниот одговор во рок од 48 часа.

Сепак, некои прашања треба подолго време да се испита. Ние секогаш ќе дадеме одговор на брз начин и ќе бидете информирани за какви било одложувања во процесот на истрагата.

Најдоцна во рок од осум недели од приемот на жалбата, ние ќе ви испратиме Или:

     А конечниот одговор, или
     А одговор што објаснува зошто ние не сме во позиција да се направи конечниот одговор, и кога се очекува да биде во можност да обезбеди еден.

Кој ќе се справи со вашата жалба?

Во прв степен, вашата жалба ќе се постапува од страна на еден од нашите обучени претставници и ќе бидат обезбедени со нашите првични одговор.

Ако не сте задоволни со нашите првични одговор може да се однесува на предметот на нашите Одделот за усогласеност со испраќање на е-маил до complaints.uk@swissquote.eu, кој ќе се организираме за понатамошна истрага да се спроведе. По ова истражување ќе биде издаден со нашите конечниот одговор во роковите наведени подолу.

Може ли да тргуваат мини-чекор многу со Swissquote?

Да. Иматели на сметки се овластени да тргуваат со, Mini-Step-Lots. Чекор Лот тргување започнува во 0,1 многу и дозволи зголемување од 0,1, 00:11, 00:12 и др.

 

Може ли да тргуваат мини-многу со Swissquote?

Да. Иматели на сметки се овластени да тргуваат со мини-многу. Минималниот износ е 0,1 укажуваат многу (10.000 на основната валута).

Што треба да правиш ако не сте задоволни со резултатот и насите услуги?

Ако сте клиент и не сте задоволни со нашата тивка конечниот одговор сте во можност да се однесуваат вашата поплака до Финансиски Народниот правобранител служба во рок од шест месеци од добивањето на нашата конечен одговор.

Вие исто така можете да однесувате жалба на вашата поплака до Финансиски Народниот правобранител служба /
Financial Ombudsman Service, ако, по осум недели од вашета жалба, што го имааме добиено од вас, Укажувајќи ние не сме во позиција да се направи конечен одговор.

Ние ќе ви кажаме како да го направите ова, ако тоа се однесува на вашата жалба, во нашиот одговор за вас.

ТЕХНОЛОГИЈА

    Кога ќе преземете платформа важно е да се отвори демо сметка во системот. Системот не може да се поврзе ако нема сметка. Ако не сте го пополни сива кутија појави правеше кога ќе завршите со инсталиран на платформа, само одете на "File" во менито и изберете "Отворете сметка. Пополнете кутијата не се појавува и не заборавајте да означете го полето за билтени. Сега ќе shoulderstand добијат сметка со корисничко име и лозинка и сакате да се поврзете на серверот - примете надградби, кога предложи.

Може ли да се повлече моите пари секогаш кога сакам?

Да. Само еден телефакс или Е/Маил до Фондот за повлекување на барање и Swissquote ќе ги префрла средствата на вашата банкарска сметка.

Контакт Детали

Можете да не контактирате во / од:

Одделот согласност

Swissquote
Ltd.

Boston House

63-64 New Broad Street

EC2M 1JJ

Лондон

Телефон: +44 (0) 207 186 2600

Е-пошта:
complaints.uk@swissquote.eu

Дали платформа овозможи хеџинг?

Можете да ја отворите хеџ позиции (долги и кратки позиции можете да ги држат двете на ист пар) на MT4 платформа.

Дали MT4 нуди Trailing Stop функција?

Да. Таа е активна на демо платформа, сепак, во живо сметки бараат Заостанува Стоп барање. За да го активирате Заостанува Стоп за позиција, одете на "трговија" во "Терминал" на дното на оваа платформа, десен клик и изберете Заостанува постојки. Ве молиме забележете дека треба да се прави профит од најмалку 15 pips пред да го активирате.
ВАЖНО - Твојата MT4 терминал мора да биде на на сите времиња за оваа функција на работа или вашата сметка ќе бидат изложени на неограничен ризик.

Кои се трошоците кои се вклучени?

Swissquote не наплаќаат за стандардни повлекувања.

Меѓутоа, други банки се вклучени во нивната трансфери ќе наплаќаат школарина и такси теза ќе бидат одземени од износот на повлекување.

Како можам да подигнам пари од мојата Swissquote профил?

Ве молиме пополнете барање форма фондови Повлекување, потпише, датумот (без пост-датира, молам) и испратете ја на нас не подоцна од 3 дена од денот на формуларот. Повлекување барање добиени подоцна од 3 дена ќе бидат одбиени, и ќе ќе треба да испратите нова форма. Ве молиме да имате на предвид да повлекување може да се направи само преку банкарски трансфер на вашата банкарска сметка.

Може ли да има период од мојот демо сметка се прошири надвор од 30 дена?

Сите демо сметки Автоматски истекува по 30 дена. За жал, тоа не е можно да се прошири овој период. Ве молиме да имате се сите податоци во врска со демо сметка ќе бидат изгубени кога на сметката ќе истече. Ако сакате да чува копија од вашиот трговија историја, ние ве советуваме да го копирате изјава на сметка на вашиот компјутер. Да го направите тоа, одете на историјата на профилот во терминал, десен клик и изберете "Зачувај како извештај.

Како се пресметува волумен е на топ листите?

Обемот е износот на дојдовни крлежи. Ако цената е постојано се менува, тоа е индикација за голем обем - колку повеќе промени, повеќе активности и поголем волумен.

Може ли да повлече пари ако имам отворени позиции?

Да, можеш. Сепак, вие не можат да се повлечат во поголем износ отколку што имаате слободен капитал на вашата сметка.

Значи, ако се повлече поголемиот дел од вашето слободно капиталот, имајте во mindthat ризикот од гледање на вашиот отворени позиции биде запрен надвор се зголемува, поради помалку маргина на располагање.

Би сакал да програма свој експерт советник за автоматски тргување. Како да го направам тоа?

Ако сте запознаени со програмирање дека сакате да програма експерт советник за себе. 

За клиенти кои имаат развиено стратегија за трговија и треба помош програмирање, Swissquote сега нуди програмирање услуги бесплатно. За повеќе информации, ве молиме контактирајте со клиентот Услуги.

Колку време е потребно за да се процесира мојата повлекување?

Ако вашите инструкции задржуваат сите потребни информации, вашето барање за повлекување ќе бидат обработена  во максимален рок од 2 работни дена, иако ние се потрудиме да се процесира повлекување барања во рок од 1 работен ден.

Што е "IBAN"?

"IBAN" стои за " International Bank Account Number " и служи како за проект на вашата банкарска сметка.
IBAN е задолжително за плаќање во рамките на европските земји; Затоа ние силно "ве советуваме да се консултирате со вашата банка дали IBAN имаат предвидено за вашиот профил, како оваа информација ќе:

     забрза решавањето на вашиот повлекување,
     избегнат дополнителни банкарски такси се наплаќа (не IBAN овозможува банките да се наплати повеќе)
     preventDefault вашиот повлекување од се врати на Swissquote (банки може да одбие трансфер без предупредување ако IBAN не е предвидено).


Што е "BIC"?

"BIC" стои за " Bank-Identifikations-Code", а уникатно идентификува база на податоци во рамките на мрежата на SWIFT, најголемата мрежа на Банката до банка инструкции користат околу 10.000 финансиски институции низ целиот свет.
Обезбедување на
BIC гарантира da вашите пари пристигнуваat побрзо. Ние ве поттикnuvame да се добие оваа информации од вашата банка.

Може ли да побарам повлекување во корист на друго лице од мене?

Не, Swissquote не прифаќа 3-ти исплати. Сопственикот на сметката мора да биде краен корисник на барањето за повлекување. 

Може ли да се повлече средства и да ја напуштат сметката ми под минимум рамнотежа барања?

Да, тоа е можно да се направи тоа. Сепак, ние не препорачуваме ова, како отворени позиции "може да биде запрен надвор поради недостиг на слободни капитал.

 

Колку често може да повлече пари?


Можете да повлечете пари колку што ви се допаѓа. Сепак, имајте Размислете за factthat надоместоците што се наплатуваат од страна на други банки вклучени во трансферот. Со цел да се минимизира такси теза ве советуваме да се избегне честите повлекувања, на пример направи поголем повлекување наместо 3 помали повлекувања.

Дали постои минимален износ да се повлечет парите?

Не, можете да го повлече било кои износ што сакате.
Меѓутоа, дали оглед такси ќе се наплаќа од страна на други банки вклучени во процесот на повлекување, тоа го прави смисла да се побара повлекување за разумен износ: наша препорака е да не бара повлекување на било кој износ помал од 100,00 долари (или еквивалентен).